Despre Noi

Clinica Opticlass

 • Primul implant Iluvien în clinica Opticlass

  Iluvien este un implant steroidian cu durata lunga de actiune dezvoltat special pentru pacientii cu edem macular diabetic.  
  Folosind acest dispozitiv pacientii pot evita necesitatea injectiilor repetate lunar si pot obtine eliberarea unei doze terapeutice pe o perioada de aproximativ 3 ani dupa o singura injectare

 • XEN45 Gel în premieră în România

  Pacienții cu glaucom pot de acum beneficia de o abordare absolut nouă și minim invazivă cu rezultate excelente în ceea ce privește controlul presiunii intraoculare.
  Astăzi, 07.07.2017, Dr. Augustin Ivănescu și Dr. Radu Ivănescu au implantat în premieră în România stentul Xen45 Gel.  
  Acest dispozitiv este un implant moale, permanent, subconjunctival, care îndepărtează lichidul din camera anterioară până la spațiul subconjunctival. Cu dimensiuni de aproximativ 6 mm lungime și lățimea unui fir de păr, stentul este preîncărcat într-un injector Xen de unică folosință și este implantat printr-o mică incizie auto-etanșantă la nivelul corneei. Materialul de gelatină derivat din colagen îi permite să se conformeze țesutului ocular și să mențină o filtrare adecvată, minimizând complicațiile asociate chirurgiei clasice sau altor dispozitive de tip stent/shunt.

 • Un nou sediu în Arad

  Începând cu luna ianuarie 2017 am venit în întâmpinarea pacienților noștri arădeni prin deschiderea unui sediu în Arad pe Bulevardul Revoluției nr. 67.

 • Dr. Radu Ivănescu a demonstrat în direct chirurgia cataractei folosind ultima generație de cristaline artificiale multifocale (Symfony AMO)

  Vineri, 7 octombrie 2016, a avut loc sesiunea de chirurgie în direct din cadrul Congresului Național al Societății Române de Oftalmologie. 
  Dr. Radu Ivănescu alături de alți 3 medici (Dr. Andrei Filip, Dr. Cristian Postolache, Dr. Mlădița Bazarca) au demonstrat live din București în fața a peste 1500 de oftalmologi din țară și din străinătate chirurgia cataractei folosind un cristalin artificial multifocal extended range of vision (AMO Symfony). 

 • Dr. Radu Ivanescu a reprezentat cu succes Romania la ediția Mai 2016 de la Paris obținând titlul FEBO (Fellow of the European Board of Ophthalmology).

  Diploma Board-ului European de Oftalmologie reprezintă testul excelenței în oftalmologie. Ne bucurăm că echipa noastră este prezentă pe această restransă listă de prestigiu!

  http://ebo-online.org/newsite/EBODexam/default.asp

 • Opticlass Timisoara a devenit centru de referință european Bausch&Lomb pentru procedurile chirurgicale asistate LASER.

  Cu această ocazie am primit cu plăcere vizita medicilor din Polonia interesați de rezultatele procedurilor refractive folosind această tehnică de vârf.

 • Prima editie a cursului de glaucom la Opticlass Timisoara

  Prima ediție a cursului de glaucom organizat de echipa Opticlass Timisoara. Evenimentul a avut ca participanți oftalmologii din partea de vest a țarii.

 • Implantarea de inele corneene folosind o tehnică fără bisturiu în premieră în Romania

  Folosind fomtolaserul (VICTUS), șanțurile necesare pentru implantarea inelelor corneene pot fi plasate cu precizie maximă pentru a obține rezultatul refractiv dorit. De această tehnologie pot beneficia mai ales pacienții cu ectazii corneene (keratoconus).

 • Chirurgia cataractei și FemtoLASIK în direct din Clinica Opticlass pentru Congresul National de Oftalmologie

  Chirurgie refractivă fără bisturiu în direct pentru prima dată în Romania.

 • Chirurgia cataractei și FemtoLASIK în direct din Clinica Opticlass pentru Congresul National de Oftalmologie

  Chirurgie refractivă fără bisturiu în direct pentru prima dată în Romania.

 • Singura clinică din vestul țarii în care se practică tehnici chirurgicale fără bisturiu

  Operații de cataractă fără bisutiu folosind femtolaserul (VICTUS) și proceduri de chirurgie refractivă de tip femtoLASIK.

 • Clinica dedicată oftalmologiei conform standardelor europene

  Sediul nou este împărțit pe 5 nivele, având o suprafață totală de 1200 metri pătrați și este organizat după cum urmează:

  DEMISOL: – 4 cabinete pentu investigații și 1 laborator optometrie;

  PARTER: – 4 cabinete consultații, sală de așteptare și optică medicală;

  ETAJ 1: – 10 saloane (18 paturi), prevăzute fiecare cu grup sanitar, TV, WIFI si aer condiționat;

  ETAJ 2: – Blocul operator este alcătuit din 3 săli de operație dotate cu sistem de flux laminar și circuite funcționale separate;

  ETAJ 3: – Sala de conferinte și birouri;


 • Sediul nou de pe strada Miron Costin nr. 1

  Adresabilitatea în creștere, numărul mare de consultații și intervenții, asociate feed-back-ului pozitiv primit de la pacienții noștri, ne-au determinat să ne extindem .

 • Clinica privată dedicată oftalmologiei

  Dr. Ivănescu Augustin înființează Clinica de Oftalmologie Opticlass Timișoara având ca obiectiv implementarea unor standarde înalte în diagnosticul și tratamentul medical și chirurgical al afecțiunilor oftalmologice